Happy kalender

<<  December 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  •        Happy events & Live Music
  •        Happy sport (snooker, kicker,...)
  •        (Sport-) evenement op groot scherm

Aanmelden

Happy nieuws

Vlaamse Kampioenschappen 2013

Op zaterdag 16 en zondag 17 februari 2013 vonden in het prachtige Brugge de Vlaamse Kampioenschappen voor de ploegen uit 1ste afdeling plaats. In totaal 16 ploegen die tot het uiterste zouden gaan om deze prachtige titel op hun palmares te kunnen bijschrijven. Je moest trouwens halverwege de reguliere competitie 1ste staan in je reeks of als beste 2de uit de reeks geëindigd zijn om te mogen deelnemen. Zo was onze B-ploeg (Jan – JP en Tom) geselecteerd . Tijdens hun verplaatsing werden zij geflankeerd door een kleine maar harde kern supporters (Happy Ultra’s J). Alle thuis blijvers hadden een kaarsje gebrand voor de deelnemers.

Tijdens de rit naar Brugge bleek dat al die kaarsjes branden zeker niet nutteloos geweest zijn. Nog niet halverwege onze rit kan chauffeur Peter maar net een kamikazepiloot ontwijken dewelke onze wagen zonder enige vorm van schroom en nadenken langs rechts probeert te rammen. Het scheelde letterlijk geen haartje of we waren nog niet eens op de afstoot geraakt.

Dat het de laatste tijd wat minder goed gaat in de horeca mochten we ook ondervinden. Jan smeekte ons om een tussenstop te maken bij één of andere duister opkoper van tv’s, dewelke hem een prachtige tv (zonet nog uit een lokale mobile home gestolen) voor een zacht prijsje van hem overnam. Zo ook was Jan nu in staat zijn weekendje te bekostigen.

Eenmaal in Brugge moest er natuurlijk zo snel mogelijk geproefd worden van het lokale gerstenat. En het mag gezegd worden, het aanbod was ruim voldoende gevarieerd en de aantallen zeker voldoende aanwezig om het naar onze zin te hebben.

Het middageten was lekker, doch bij het verlaten van het restaurant heerste er wat verwardheid. Ligt Brugge in Vlaanderen of Wallonië. Tijdens de bediening kon je zo waar in bijna elke taal geholpen worden, maar Frans was toch duidelijk de voertaal. Het voelde op zijn minst raar aan om in hartje Brugge tegen je garçon Frans te moeten spreken!

Na het eten, vlug naar het hotel om ons klaar te maken voor de enige echte reden waarom we naar Brugge waren afgezakt – THE CUP. Volledig in de juiste dresscode gestoken, gewassen en geschoren, trokken we naar de place to be – Snookerpalace Brugge. Dat zo 7 knappe, intelligente en bovenal zeer leuke jongens met blinkende keu-kisten door de stad uitwandelde, trok de aandacht van meerdere lokale inwoners en toeristen. Eén van onze bewonderaarsters stond bijna letterlijk in vuur en vlam tijdens onze passage J.

De wedstrijden ter plaatse werden afgewerkt in poules. Na een lange heroïsche strijd (+6uur) kwam onze ploeg net 1 puntje te kort om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Er stond dan ook niet veel meer op dat onze tegenstanders te feliciteren en verder veel succes toe te wensen tijdens het verdere verloop van het tornooi. Ondertussen hadden onze “Ultra’s” zich verder verbroederd met de lokale bevolking en de andere ploegen die daar ook aanwezig waren. Zo zie je maar dat de liefde voor onze sport heel wat deuren kan openen en heel wat nieuwe vriendschappen kan laten ontplooien. Trouwens aan onze nieuwe vrienden van the New Crucible 2 : Jullie zijn ons nog een wit strikje schuldig (het adres vinden jullie op deze website). Proficiat gasten, vanwege The Happy Snooker.

Na al dat harde werk diende er natuurlijk ook ontspannen te worden. En wie anders dan onze eigen Danny wist het donkerste, goorste, ransigste en vieste “kruipkoet” van Brugge te vinden waar men de heerlijkste Druïde van het land schonk. Stoelen waren niet gemaakt om op te gaan zitten, maar als masochistisch werktuig en motivator om vooral niet gaan te zitten. Druïde, een heerlijk dranke dat als snel slachtoffers zou maken onder de Ultra’s en een vroegtijdig bezoek aan het geboekte hotel zouden teweeg brengen. Anderen zongen het nog wat langer uit, maar uiteindelijk ging iedereen voor de bijl en tegen de ochtenduren konden de vogeltjes weer heerlijk fluiten op het Marktplein ( of wat er nog van zichtbaar was door de enorme dichte mist).

Zondag was iedereen weer fit en monter tijdig voor het ontbijt waarna de pas gebrouwde Druïde-lucht (vooral actief in de lokale lift) geruild werd voor de Limburgse frisse boerenlucht (hoewel deze Druïde luchtjes nog lang bleven volgen).