Happy kalender

<<  December 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  •        Happy events & Live Music
  •        Happy sport (snooker, kicker,...)
  •        (Sport-) evenement op groot scherm

Aanmelden

Happy nieuws

Nieuwjaarsbrief

happy nieuwjaarsbrief 2015

Genegende,

De voorbije 12 maanden was het genieten geblazen van het warmste jaar ooit met de mildste winter sedert de ijstijden toen de stalagtieten nog debatteerden met de menhirs, gevolgd door een zonovergoten lente, idem dito halve zomer, een vrolijke herfst en nogmaals een doorzachte winter. Bovendien bleven we weerom bespaard van aardrillingen, tsunami’s, taifoenen, oorlog, hongersnood, Esda, Isis, Boko Haram en meer van dat fraais, waarvoor onze dank. Waar hebben we dit alles toch maar aan verdiend? Het leven is o zo mooi vrienden, geniet ervan met volle teugen want you only live twice! Chantez la ballade, la ballade des gens heureux. Hasta la vista, carpe diem y noctem. Vat de stier bij de uiers want het gaat oerend hard. Tijd gaat snel, misbruik hem wel!

2014 startte haast in mineur voor Stijn Helsen die zich even mistrapte en daardoor 4 verdiepen naar beneden gekeild werd, doch door een eenvoudig aspro’tje werd die spijtig voorvalletje prompt naar de geschiedenisboeken verwezen.

Na een aantal keiharde crashes werd een banaal ski-ongelukje haast fataal voor Schumi, doch hier bracht een nederig aspirientje geen soelaas want de brave man vertoefde 6 maanden lang in een diepe coma.

Ook voor de zwarte parel, hét dribbelwonder bij uitstek Eusebio startte het nieuwe jaar desastreus want voor hem gold het allerlaatste fluitsignaal.

Ook onze alomgeroemde kunstpaus die de kunst voor de mensen bracht, onze dorpsdokter voor schoonheid, verliet dit aardrijk. U weze vriendelijk bedankt Jan !

Diezelfde week nog gaf een tweede baanbreker de geest, hij die Jan met de pet naar de opera toe lokte, Gedoy Gerard.

De Columbiaanse woordenkunstenaar dewelke ons 100 jaar eenzaamheid schonk – Gabriel Garcia Marquez – kraste z’n allerlaatste plot op zijn 87ste.

Onze oergezellige rodeo-politieker Jean Luc Dehaene, man van het compromis met het motto: het probleem moet pas opgelost worden als het zich aandient, overleed schielijk. Laat het gekibbel nu maar over aan de jonge veulens: de zoontjes van…

Ja, zelfs het radio-icoon van de VRT – man van Zondag-Josdag en van Bij leven en welzijn- hield het voor bekeken. Gedag jongen!

Zaterdag 29 november werd een kille nacht in Gent want aldaar overleed geheel onverwacht zanger, gitarist en liedjesschrijver Luc De vos. De Mia’s zullen voor immer een mooi eerbetoon blijven aan jou, jongen. Niemand gaat ooit verloren!

En de laatste die zowel stopte met roken als met ademen was Koning Donna Fabiola, de stille Spaanse kracht achter onze voormalige vorst, Koning Boudewijn.

Daar de hoogste heuveltoppen van Belgenland zich situeren rondom de borsten van Maggie de Block en we haast zelden of nooit struikelen over een spat sneeuw, slaagden onze jongens en meisjes er niet in om enkele fraaie plakken te versieren bij de voorbije winterspelen in Sotsji. Maar voor de Hollanders werd het pas echt een fenomenaal fiasco want zij strandden op een kolos van zo maar eventjes 3/1000’ van een seconde en dit over amper 1500 metertjes, oftewel 14cm (toch nog steeds de volwassen penislengte van een stevig uit de kluiten gewassen kwaakvos). Desastreus. In het totaal vergaarden ze amper 24 medailles waarvan slechts 8 goudjes, ochottekes toch, wat een afgang. En dan maar lallen dat zij hét schaatsland bij uitstek zijn. Nou moe! Desolate dramatiek, tragedie, treurnis alom, tranendal, tandengeknars en nederigheid wordt hier geboden. Oranje onder…

Bij het EK veldrijden kroonden zowel onze juniores als onze beloften én onze dames zich tot Europees kampioen. Ook bij het WK veldrijden kleurde het volledige podium Belgisch bij de beloften en de juniors, dus de toekomst lacht ons toe. Bij de profi’s echter moest de 37-jarige Sven Nijs deemoedig het hoofd buigen voor de ex-veldprof en huidige Tsjech Zdenk Stibar. Wel veroverde Nijs zowel de B-Post Trophy als de "Cristallen" fiets en voor de 13e keer de Super-Prestige titel. Hij mocht zich voor het 9de jaar in het té enge tricolore shirtje heisen. Slechts één enkeltje verwijderd van het fabelachtige record van Roland Liboton. Dus zet ‘m op Svenneke, don’t be silly, put a condom on your Willy!

Bij het WK wielrennen op de baan stonden onze woeste krijgers een half uurtje apentrots te apegapen op het allerhoogste schavotje met een spreidbeense grijns van Vladi-eierstok tot en met Papoea-Nieuw Guinea terwijl de tricolore Brabanconne luidkeels doorheen de boxen gierde. Tot plots de sombere mare zich verspreidde dat onze titanen deze felbegeerde kleinoden prompt weer moesten inleveren, daar bij nader onderzoek bleek dat onze nationale helden zowaar liefst 3 keer gedubbeld werden. Jawadde. We hadden het vlaggen. Alle vlaggen dadelijk halfstok. Wie een stok wil slaan vindt wel een hond.

Onze Vlaamse Cassius Clay, Delphine Persoon, verdedigde met verve haar wereldtitel bij de lichtgewichten dus geen handschoen om zonder katje aan te pakken terwijl onze Belgische Mohamed Ali zich eveneens tot World Champion troonde waaruit duidelijk blijkt dat wij betbetbetbetbetachterbetnazaten der Galliërs nog steeds een volk van vechtjassen zijn.

Daar zowel Christopher Froome als Alberto Contador kwalijk onderuit gingen lag het gele bedje wijd gespreid voor Vincenzo Nibale in een Tour waarin Jürgen VDB weerom ongemakkelijk kennis maakte met het Franse asfalt en een Tour waarin Jantje Baeckelandts haast dagelijks zijn sponsor in opperste vervoering bracht doch er niet nogmaals in slaagde om een fraaie ruiker te versieren voor zijn allerliefste huidige heks en toekomstige ex. Allerliefste waar ie bijna dagelijks mee mag stoeien. Nou ja ‘bijna’, het is te zeggen: maandag bijna, dinsdag bijna, woensdag bijna, enz, dus eigenlijk bijna nooit… Ja, en om dan nog een bos bloemen mee te zenden, ja dag Jan ! Gelieve te …. Inderdaad.

In de – en het volgende woordje klinkt het ietwat leuker in de taal van Molière – 69e Vuelta overvleugelde Bertje Contador voor de 3e maal zijn concurrentie in een Ronde waarin de Belgen weerom van een kale kermis terugkeerden. Eddy en Lucien, we missen jullie ! Opvolgers, wo bestu bleben?

Bij de Special Olympics daarentegen graaiden de Belgen dan weer ruim 100 medailles mee. Maar ja, da’s dan ook niet zo moeilijk want wij kunnen hier toch éénmaal putten uit een onmetelijk arsenaal atleten van dit soort. En daar de Special Olympics gelinkt worden aan de nummerborden, toert elke Belg voortaan rond met voorop het nummer 1. Yihaah !!

Maar 2014 zal toch vooral de geschiedenis in gaan als het jaar waarin onze Duivers zich vlotjesweg tot in de kwartfinales van het WK wisten te wurmen op Pélé’s Copacobana-beach met – zoals voorspeld – een tsunami van doelpunten van onze Glimburger Devok O. Als trotse groepswinnaar met het maximum der punten verlieten we de eerste ronde waarna we de allerfraaiste wedstrijd van het tornooi op de grasmat neervleidden tegen de Yankees. De Amerikaanse doelman had het hoogst aantal doelpogingen te verweren in een halve eeuw WK-geschiedenis. In de kwartel-finale botsten we op het Argentinië van Francisse en Messi, de eerste en enige wedstrijd waarin de wereldvoetballer van het jaar én 4 maal de gouden bal zich de pleuris liep zodat ie tijdens de koffiepauze een kwartier aan de zuurstoftank moest. Met het allerkleinste verschil doch met het hoofd trots rechtop verlieten we dit WK want ons landje – amper een neusdoek groot – prijkte wel op een onverhoopte 5e plek van de wereldranking. Een evenaring van België’s hoogste quotering ooit. Maar ja, met zulke kerels kan je dan ook naar oorlogsgebied: Vince the prince, Hazard le canard, pourquoi Courtois, onze Pélé Dembélé, goe voer Dufour, wat meer Ravioli Pocognoli, kukeleku Lukaku, Witsel de gritsel, vrouwentongen Jan Vertongen, sjot ‘m buiten van Buyten,nie met ons Simons, ne verre schuine Debruyn, dieper steke Benteke, van nen andere weireld Toby Alderweireld, ’t is niks of alles bij Mitallas en Driesje de Wallyvis. Al deze kanonnen vergaard onder de paraplu van der Kampfschwein Marc Wilmots, ja wadde…

De Hollanders keilden prompt de nederige verwachtingen in de prullenbak door meteen de regerende Europese en wereldkampioen de boom in te jagen met een kurkdroge 5-1 met het allermooiste doelpunt van het tornooi komende van de koele knikker van Robin van Persie. Hét Spaanse icoon Iker Kagillaar stond erbij en lonkte ernaar. Deze zege kwam tot stand ondanks ze gedwongen werden aan te treden in indigo-blauwe truitjes en wetende dat 10 van de 11 oranje-sjotters hevig lijden aan de ongeneeslijke ziekte van kleurendoofheid, lijkt dit toch een prestatie om u tegen te zeggen.

Maar de aller-verrassendste wedstrijd van dit tornooi was toch de totale vernedering van de gouden kanaries met maar liefst 7 tegen 1 tegen een supersterke Manschaft die trouwens enkele dagen later mét de wereldbeker zonder de grote oren weerom Berlijnwaarts vlogen. Berlijn, de stad waar ik in 1989 nog naartoe fietste en wat later, stijf van de dorst een gezellige donkere kroeg binnen sloop nadat ik m’n fiets tegen een muur had gestald. Doch… wanneer ik buiten kwam was niet mijn fiets weg maar wel… de muur !

Daar de ambtstermijn van presidentje spelen van de United States of Europe ten einde liep slofte den Herman dan maar intriest huiswaarts. Ja, met de nadruk op slof want na 5 jaren baas wezen te zijn van 28 landen kruipt ie nu gedwee onder de slof van moeder de vrouw wiens kettinkje tot net buiten de keuken reikt. Arme dommel, we leve innig met je mee in deze donkere dagen jongen ! Ciao Herman, dag Henriette.

25 mei, de moeder aller verkiezingen, kroonde de NVA tot de grootste partij van onze natie met als frontman de hevig aan anorexia lijdende Bart de Wever. Verwoede pogingen werden ondernomen om het wereldrecord “regeringloos” nogmaals te verpulveren doch daar slaagden ze net niet in want reeds na 61 dagen hadden we een Vlaamse en na amper 135 dagen een federale regering met – ondanks 3 Vlaamse partijen in de meerderheid toch een Franssprekende premier met een oer-vlaamse voornaam “Sjarelke” en met – hoe onwaarschijnlijk ook – hartje België een heuse Zweedse Coalitie. Dus vanaf nu luidt het Globetreutter, reuzemeteut, meuvepreuve, en dies meer. Jeuweudde, voor de familiefoto diende beroep gedaan te worden op een breedsmoelkwaakvos-telelens door Maggie, een hele bundel vrouw op 50 na vet, voormalig staatssecretaresse tegen de verbruining en nu gebombardeerd tot minister van volksgezondheid waar zijzelf trouwens het richtend voorbeeld van is. Jawadde !

De Europese ruimtevaartorganisatie lanceerde een huisgemaakte raket naar een godvergeten komeet zomaar liefst 500 miljoen kilometer van onze dorpel, oftewel een decennium laveren doorheen onze kosmos, daar verfijnd bodemonderzoek van de desbetreffende komeet uitermate nuttig zou zijn voor onze huidige wetenschap. Doch na amper 2 uurtjes gaf het batterijtje de geest, duidelijk geen Duracell dus, wegens besparingen. Tien lange jaren een meute ingenieurs noest aan de arbeid met een riant loon, dat wel. Maar een degelijk Duracelleke van 13 cent, neen dat kon er echt niet meer af. Jawadde !

De allerlaatste overlevende mannelijke Foeniet en de allerlaatste vrouwelijke sjiïet treden morgen in het huwelijksfregat en zullen samen trachten de onpartijdige clan van de Fushieten te stichten dus eindelijk vrede in Bagdad!

Het ukkietje van 9 maanden o zo pril, Mohammad Musa, werd beschuldigd van opzettelijke doodslag met voorbedachten rade op een Pakistaanse agent. Hij werd, na enkele weken op water en brood, in voorwaardelijke vrijheid gesteld daar de duimafdruk op de gebruikte granaat niet volledig conform bleek te zijn met zijn lift-kootje.

Ziezo, tot zover het verre-wereldgebeuren. Laat de bol maar botsen maar welke heugelijke feiten gebeurden zoals in The Happy Snooker? Wel, onze trouwe klanten blijven onze spoorbillentoog bevolken met hun gelach en gesleurp. Onze vrolijke kaarters en pokeraars blijven ons terras bevrolijken met hun getater en gevloek, meestal begeleid door een verleidelijk stukje taart of een zacht kippeboutje gedipt in een zéér pikante saus, analoog aan hun gekakel.

Zo botsen we dagelijks op de hopeloos verliefde blikken van onze tortelduifjes M & J, the beauty and the beast, terwijl onze ex-facteur zichzelf dagelijks verblijdt met enkele heerlijke wijntjes. The postman always drinks twice...

The Happy telt nog steeds ruim 30 leden in de snooker-competitie terwijl onze klassieke woensdag-clubavond nog steeds open is voor iedereen die een balletje wilt potten. Meldt u voor 19.30u aan den toog en je snookert tot middernacht voor een prikje.

Onze tafel-kicker-voetballers treuren om het vertrek van de meervoudige wereldkampioen, daar deze even de regionale competitie ter zijde zette om zich volledig te focussen op het internationale gebeuren. Veel succes, vriend!

Onze fietsers smeren nog steeds elke dinsdag, donderdag en zondag zowel hun ketting als hun keelgat.

Voor al deze sporten zijn we steeds op zoek naar nieuwe gegadigden dus heb je interesse, rep je atletisch afgetraind lichaam richting The Happy toog waar zowel je hamer als aambeeld overdonderd zal worden door desbetreffende info. Tot gauw!

Onze veldvoetballers strandden op een bedroevende 4e stek zodat er in de wandelgangen toch al naarstig gefluisterd wordt over het nakende ontslag van de ooit zo succesvolle coach Guido DB Mourinho die nu reeds enige tijd hevig lijdt aan de ongeneeslijke aandoening genoemd “ouderdom”, aldus behorende bij de huidige oudjes, de leprozen van deze tijd. Alleen een kampioenentitel kan z’n coach-hachje nog redden, zo niet kan ie hand in hand met Guus kom naar Huus- Iddink op zoek naar een nieuwe club. Ciao broertje, ciao.

De Belgische radio bestaat 100 jaar en daarvan weergalmen reeds 51 jaar de rebelse klanken van de Stones. Mick, Keith, Ron en Charly, please go on…

Ziezo, verder rest ons niets dan jullie allen nog een denderende kerst en jaarwende-feesten en een vrolijk en gezond 2015 toe te wensen.

7 maart blaast de Happy 29 kaarsjes uit met nog steeds dezelfde witte krullekop aan het roer, dus we stevenen vlotjesweg naar 1/3 eeuw toe. Maar wat is nu nog 1/3 eeuw, vogelvoetjes in de sneeuw…

Tot gauw in jullie donker Bruyne stamkroeg, en hopelijk zelfs tot op onze pre-sylvester-avond dewelke zal doorgaan op zaterdag 27/12 met beestige muziek en dito hapjes. Aanvang 19.30u.

Tot kijk,
Héél veel groetjes

Zowie (alias Marc De Bruyn)